När behöver jag ha en remiss?

Om du har en försäkring med remisskrav och/eller fått remiss genom din husläkare, så kan du enkelt, här och nu, ta ett foto på din remiss med din mobil och skicka in det till oss via DKV Hälsa appen. Du kommer att bli kontaktad inom ett par dagar av Helpline för tidsbokning av vård.
En remiss är en medicinsk bedömning och en dokumentation av dina behandlingsbehov. Vi använder remissen som en utgångspunkt för att hitta rätt typ av undersökning och behandling för dig. 
Vi behöver dessutom remissen för att säkerställa att behandlingen omfattas av försäkringen.

Vilken typ av sjukgymnastik täcker försäkringen?

Försäkringen ersätter behandling hos legitimerad sjukgymnast, kiropraktor och naprapat.

Täcker försäkring mediciner och hjälpmedel?

Försäkringen täcker endast mediciner och hjälpmedel som används som en del av behandlingen på sjukhuset/kliniken vid besökstillfället. Mediciner och hjälpmedel som du köper själv kommer du inte att få ersättning för.

Kan jag fortfarande använda försäkringen, fast att jag fått en läkartid i offentlig vård?

Du kan alltid välja behandling på privatsjukhus/klinik via din vårdförsäkring som ett alternativ till det besök du redan har fått genom offentlig vård. När du har bokat ett besök via vårdförsäkringen i stället, är det viktigt att du avbokar de läkartider du fått i den offentliga vården så att du frigör tiden för andra i sjukvårdskön.

Gäller min försäkring vid resa utomlands?

Nej, din vårdförsäkring gäller inte på resa. De flesta hemförsäkringar täcker sjukdom vid resa. Kolla med ditt försäkringsbolag.

Vad ingår i min försäkring?

Du får vid varje nytt avtalsår ett försäkringsbrev som beskriver vilka försäkringsmoment som ingår i din försäkring. Om du vet vilken produkt du har kan du se vad som ingår under fliken “Mer” och “Vad ingår i försäkringen”.

Varför har jag fått ett undantag (klausul)?

Med hänvisning till de hälsoupplysningar du lämnat har vi gjort bedömningen att vi kan erbjuda dig försäkringen, men med undantag av något eller några försäkringsmoment.

Hur lång tid tar det innan jag får den ersättning jag gjort anspråk på?

Vårt mål är att behandla ditt ersättningsanspråk inom 14 dagar. Du får en återkoppling via SMS, mejl eller brev när utgifterna återbetalas.

Täcker försäkringen tandvård?

Nej.

Kan jag byta betalare för min försäkring?

Ja, det kan du göra. Blankett för detta finns att ladda ner från vår hemsida dkvhalsa.se se Produkter/Individ (Formulär att fylla i > Byte av betalare).